kék hírek

2021.05.19. 12:00

Két békéscsabai vesztette életét a balesetben, a sofőr ellen vádat emeltek

Vádat emelt az ügyészség az ellen a fiatal férfi ellen, aki 2019 októberében a 44-es főúton, Tiszaug közelében szabálytalanul előzve balesetet okozott, barátnője és a lány édesanyja meghalt, párja húga pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

beol.hu

A baleset még 2019. október 4-én délután történt Tiszaug közelében, a 44-es számú főút 33 kilométerénél. A Lakitelek irányába haladó Suzukiban négyen ültek, az akkor húsz éves vádlott, mellette tizenhat éves barátnője, hátul, a bal oldalon a lány tizenegy éves húga, a jobb oldalon pedig a lányok édesanyja. Az időjárás derült volt, a látási viszonyok is jók voltak, az aszfaltozott úttest száraz volt – olvasható a baon.hu cikkében.

– A vádlott egy jobbra ívelő kanyarban az egyenetlen, kátyús úttesten úgy kezdett előzni, hogy a szembejövő sáv nem volt kellő távolságban szabad – mondta el dr. Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője. – A helyszínen annak idején úgy értesültünk, hogy a fiatal férfi az előttük haladó, főleg kamionokból álló sor előzésébe kezdett, de nem tudta befejezni a manővert. Mintegy 88-94 km/h-s sebességgel hajtott, fékezni kezdett, de ennek ellenére mintegy 40-42 km/h sebességgel frontálisan nekiütközött egy szemből jövő pótkocsis teherautó elejének. Az ütközés után mindkét jármű a teherautó sávjában állt meg.

Fotók: Szentirmay Tamás

A vádlott anyósülésen utazó barátnője és a jobb hátsó ülésen ülő anya olyan súlyos sérüléseket szenvedtek el, hogy a helyszínen meghaltak. A fiatalabb gyermeket és a férfit nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Dr. Schmidt Gábor hozzátette: a vádlottnak és a sértetteknek egyaránt szabályosan be volt csatolva a biztonsági öve.

– A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint előzni abban az esetben szabad, ha az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja – jelentette ki a vádhatóság szóvivője.

A szabadlábon védekező férfit a Kecskeméti Járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fogház, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben, bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában