bírósági tárgyalás

2021.02.03. 09:38

Négy és fél év börtönbüntetésre ítélték a kötegyáni pedofilt

Négy és fél év börtönbüntetésre ítélték a minap a Gyulai Járásbíróságon azt a 71 éves kötegyáni férfit, aki az elmondások alapján másfél éve több gyermeket is becsalogatott a házába. A pedofil cigarettával és alkohollal kínálta a kicsiket, és egy akkor nyolcéves fiúval fajtalankodott is.

Licska Balázs

Fotó: Shutterstock

A fiú édesanyja másfél éve könnyeivel küszködve mesélte hírportálunknak, hogy a nyári szünet utolsó hete ugyanúgy zajlott, mint máskor. A gyermekei és barátaik elmentek a játszótérre, mindig haza is értek időre. Szombaton azonban az akkor nyolcéves fiának mondhatni nyoma veszett, igaz, aztán megkerült. Vasárnap szintén nem ért haza pontosan a fiú, ezért az anyuka elment a játszótérre megkeresni, de nem találta. Végül az idős férfinál lelte meg több gyerekkel együtt.

Az idős férfi több gyereket csalogatott be házába, alkohollal és cigarettával kínálta őket /Illusztráció: Shutterstock/

Az anyuka elmondta, ekkor derült fény arra, hogy a korábban rendőrként szolgáló férfi pénzt ígért a gyerekeknek, ha segítenek összeszedni a szemetet az udvarában, azt is felajánlotta, hogy segít megjavítani a biciklit, amiről leesett a lánc. Emellett alkohollal és cigarettával is kínálta a fiatalokat. A vádhatóság szerint az idős férfi néhány fiút be is csalogatott a házába, ahol meztelenre vetkőztek, majd a vádlott kielégítette magát a gyermekek előtt, fogdosva a kicsik nemi szervét. Állítólag ezért is pénzt ígért a vádlott.

Sajtóértesülések szerint az idős férfi tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Azzal védekezett, hogy ittas volt a történtek idején, és hogy véletlenül, játszás közben került le a fiúkról a nadrág.

Hogy pontosan mi történt és milyen tényállást fogadott el az ügyben a Gyulai Járásbíróság, a Gyulai Törvényszéken nem osztották meg, tekintettel arra, hogy a tárgyalások zártak voltak, azokról kizárták a nyilvánosságot. A döntés azonban nyilvános.

Eszerint a Gyulai Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki kétrendbeli 12. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak, valamint ötrendbeli züllött életmód folytatására rábírással elkövetett kiskorú veszélyeztetése miatt. Az idős kötegyáni férfit ezért – halmazati büntetésül – 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélték. Továbbá kötelezték a csaknem 1 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is.

A Gyulai Törvényszéken ismertették, hogy az ítélet nem jogerős. Ugyanis a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be, az ügyész pedig a fellebbezés esetleges bejelentésére három munkanapot tartott fenn.

Másik ügy miatt is felelnie kell

A vádlottnak egy másik ügye is van. A rendőrségen elmondták: a Sarkadi Rendőrkapitányság december 5-én szeméremsértés miatt őrizetbe vett egy kötegyáni férfit, mert a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a házába csalt egy 14 éves fiút, simogatta a vállát és megpróbálta levenni a kabátját. A fiú ellökte magától a férfit és hazament.

Bár a rendőrség a járási ügyészségen előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának indítványozására, azt nem rendelte el a bíróság. A megyei főügyészségen ismertették: a bíróság a vádhatóság indítványával egyezően az idős és súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő terhelt bűnügyi felügyeletét rendelte el. A férfi otthonát csak indokolt esetben hagyhatja el.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában