videóval

2021.02.03. 12:00

Dílereket fogtak el Békéscsabán a rendőrök

Békéscsabán őrizetbe vett a rendőrség két férfit, mert a gyanú szerint pénzért tiltott bódító hatású szereket adtak el másoknak. Egyikük édesanyja és barátnője ellen is büntetőeljárás indult, mert segítettek az anyag csomagolásában.

beol.hu

Kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítható férfiakat vett őrizetbe kedden a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya – írja a police.hu.

Egyikük, egy 34 éves békéscsabai férfi a nyomozás eddigi adatai szerint kisebb tételekben többeknek adott el kábítószert tartalmazó növényi törmeléket. Az anyag csomagolásához alkalmanként barátnője és édesanyja segítségét kérte.

Forrás: police.hu

Mindkét nő tudta, hogy amit csinálnak bűncselekmény, ennek ellenére megtették, amire a férfi kérte őket. Az édesanya egyszer azt is vállalta, hogy a kiadagolt tiltott szert átadja a vásárlónak.

A 34 éves férfi a gyanú szerint rendszeresen egy 43 éves békéscsabai ismerősétől szerezte be az anyagot. A rendőrök mindkét férfinél kutatást tartottak, a nagyobb tételben árusító férfitől több mint 15 kilogramm szárított kendert és 33 tő élő növényt találtak.

Emellett mindkettőjüktől foglaltak le a kábítószer gyanúját keltő anyag előállításához, csomagolásához használatos eszközöket és pénzt. A két őrizetbe vett férfi mellett a rendőrség a két nő ellen is kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában