Galériával

2021.02.18. 13:36

Csúzliból kilőtt üveggolyóval rongálhattak Csabán

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az elkövetők után, akik Békéscsaba több pontján is súlyos károkat okoztak.

V. E.

20210218 Békéscsaba Huligánok rongáltak buszmegállókat fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Információink szerint több helyen is rongálásokat követtek el ismeretlenek a napokban Békéscsabán. A célpontok elsősorban buszvárók voltak, melyeknek oldalsó, illetve hátsó plexi borítása bánta a történteket, de kárt szenvedett a Csabagyöngye Kulturális Központ melletti hajó is.

A huligánok kezei elértek a Lencsési lakótelepig is, ahol a délelőtti órákban már eltakarították a romokat /Fotó: Bencsik Ádám/

A rendőrség sajtóreferense szerkesztőségünk kérdésére elmondta, valóban történtek rongálások a megyeszékhelyen, melyekkel kapcsolatosan nagy erőkkel folyik a nyomozás. Információink a buszvárókkal kapcsolatban is helyes volt, ugyanis a Gyulai úti kórház bejáratánál lévő megálló oldalát valaki – vélhetően egy csúzliból kilőtt üveggolyóval – megrongálta, de a B38 rendezvényhajóban is károkat fedeztek fel ugyanakkor, illetve a Csabagyöngye közelébe található néhány épületen is a többihez hasonló nyomokat találtak.

Szomorúan láttam, hogy az elmúlt napokban ismeretlen elkövetők 16 buszváróban is komoly károkat okoztak Békéscsabán – nyilatkozta kérdésünkre Szarvas Péter polgármester. A rongálásokról érkezett bejelentés e-mailben, a városi közterületi hibabejelentőn keresztül, valamint a Volánbusz Zrt. és az Önkormányzat munkatársaitól is kaptunk észrevételeket. A buszvárókban összesen 24 üveg sérült meg. A kár jelentős, meghaladja a 4 millió forintot. A rendőrség felé a szükséges jelzést megtettük. A buszvárók helyreállításának menetéről később döntünk.

Arra kérek mindenkit, vigyázzunk a közösségi értékeinkre, és ha azt tapasztalják, hogy valaki kárt okoz a közterületen elhelyezett elemekben, akkor azt mindenképpen jelentsék!

Mazán Zsolt, a B38 Gasztrokocsma és Rendezvényhajó társtulajdonosa megkeresésünkre elmondta, valóban érintette a hajót a rongálás, ami által három üvegtáblában keletkezett anyagi kár, illetve a hajótest oldalában és szigetelésében is. Mivel a járványhelyzet miatt nincsenek nyitva, ezért időnként látogatnak a helyszínre, így a rendőrség értesítette őket az eseményekről.

A kapitányság munkatársai a környező kamerafelvételek átnézése után kérték őket, hogy ellenőrizzék a hajót, mivel azok alapján az elkövetők útvonalába esett. Elárulta, a rendőrök arról tájékoztatták, hogy a nyomozás jelenleg is nagy erőkkel folyik. Úgy tudja, fiatalok lehettek az elkövetők és cselekményük nem valami, vagy valaki ellen irányult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában