Kék hírek

2021.02.19. 07:41

Bár látta a balesetet a nagyszénási férfi, nem segített a motorosnak

Segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat az ügyészség – és próbára bocsátást, mint intézkedést indítványozott – egy 34 éves nagyszénási férfival szemben.

L. B.

A férfi 2019 szeptemberében autójával Gádoroson közlekedett, a Bajcsy-Zsilinszky utcáról balra kanyarodott a Jókai utcára. Az autó mögött, vele azonos irányban egy motoros haladt, meg akarta előzni a kocsit, azonban szabálytalanul nem húzódott ki az úttest közepére, hanem a menetirány szerinti jobb oldali sávban ment.

Amikor a motoros észlelte, hogy a kocsi balra kanyarodik, azért, hogy elkerülje az ütközést, vészfékezett. Emiatt a motorkerékpár oldalára borult, és az úttesten csúszva állt meg. Bár a kocsi és a motor nem ütközött, az elesés miatt a motort vezető férfi és gyermekkorú utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

Az autó vezetője – bár észlelte a balesetet és azt, hogy a motorral elestek – továbbhaladt, nem állt meg és nem nyújtott segítséget a sérülteknek. Ezzel megszegte a KRESZ-ben foglaltakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában