vádemelés

2021.01.25. 12:39

Súlyos sérüléseket szenvedett az ütközést elkerülő vétlen motoros

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy 25 éves békéscsabai férfi ellen.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A vád szerint a férfi még 2020. április 23-án a délutáni órákban, Szolnok külterületén, a 4-es számú főúton haladt az általa vezetett vontatóból és az ahhoz kapcsolt 36.000 kg súlyú pótkocsiból álló járműszerelvénnyel – olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A férfi haladása során, az úttest szélén műszaki hiba miatt várakozó gépkocsit akart elkerülni. Figyelmetlensége miatt azonban úgy kezdte meg a lerobbant gépkocsi elkerülését, hogy féktávolságon belül áttért a szemközti forgalmi sávba.

Ennek következtében a vele szemben szabályosan közlekedő motoros csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy a motorral lehaladt a kavicsos útpadkára. A motorkerékpáros csaknem 100 métert tett meg a kavicságyon, amikor végképp elveszítette uralmát a motor felett és elesett. A sértett a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki – olvasható a közleményben.

Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában