Kék hírek

2021.01.14. 16:35

Őrjöngve verte a jegypénztár ablakát egy férfi Orosházán

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség nemrég egy 40 éves, büntetlen előéletű kevermesi férfival szemben, aki az orosházi buszpályaudvaron dühöngött.

N. Sz.

Az ittas állapotban lévő ember még 2019. június 5-én 13 óra előtt nem sokkal a Március 15. téren található autóbusz-pályaudvar utasvárójában kelt ki magából.

Hangosan szidalmazta a pénztárosnőt, amiért az illető nem tudott jegyet kiadni számára, majd ököllel ütni kezdte a jegykiadó ablakot. Miután az ablak kinyílt, azon benyúlva megragadta a mikrofont, amivel mellkason dobta a pénztárosnőt.

A sértett kiabálására két kollégája azonnal beszaladt a pénztárba segíteni, egyikük ki is vezette a férfit, aki azonban tovább folytatta az őrjöngést. Még a rendőri intézkedésnek is ellenállt, agresszív magatartást tanúsított, rugdalózott, ezért a járőrök megbilincselték, majd beültették a rendőrautóba, hogy előállítsák az orosházi kapitányságra.

A vádlott a gépkocsiban is rendkívül agresszívan viselkedett, több alkalommal belerúgott a rendőrautó kárpitjába közel 120 ezer forintos kárt okozva.

Az intézkedés során az ittas férfi hátizsákjából még egy gázpisztoly is előkerült a hozzá tartozó tárral együtt, amelynek tartására nem volt engedélye, így szabálysértési eljárás is indult ellene. A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére és a nyomozás során felmerült közel 110 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában