katasztrófavédelem

2021.01.19. 09:45

Meggyulladt korom miatt intézkedtek a megyei tűzoltók

Hétfőn Gádoroson, Eleken és Gyomaendrődön is riasztották a tűzoltókat.

katasztrófavédelem.hu

Családi ház kéményében lerakódott égéstermék gyulladt meg hétfőn, a reggeli órákban Gádoroson, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Az esethez riasztott orosházi hivatásos tűzoltók a kéményből a meggyulladt kormot eltávolították, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Az eset során anyagi kár és személyi sérülés nem keletkezett.

/Fotók: Katasztrófavédelem/

Egy hasonló eset történt Eleken is, hétfő este a Bem József utcában, ahol a kéményben izzó korom meggyújtotta a koromzsákban felgyülemlett égésterméket. Az esethez riasztott gyulai hivatásos tűzoltók a kéményben lévő izzó, égő részeket eltávolították, majd a kémény teljes szakaszát és a padlásteret hőkamerával átvizsgálták. A tűz környezetére nem terjedt át, anyagi kár nem keletkezett.

Az egység a kémény használatát a műszaki felülvizsgálatig megtiltotta, de lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor a fűtés alternatív módon biztosított. Az eset során senki sem sérült meg.

Ajtónyitáshoz és betegmozgatáshoz riasztották a helyi önkormányzati tűzoltókat hétfő délután, Gyomaendrődön a Bajcsy-Zsilinszky utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában