vádemelés

2021.01.02. 08:46

Fedetlen aknába esett egy munkás Mezőhegyesen

Egy mulasztás miatt súlyos sérüléseket szenvedett egy építőipari munkás, ezért emelt vádat foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nemrég a Battonyai Járási Ügyészség egy 39 éves orosházi nővel szemben, próbára bocsátást, mint intézkedést indítványozva.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A vádlott egy építőipari kft. ügyvezetője, a cég 2019 tavaszától több ütemben végezte egy mezőhegyesi szarvasmarhatelep felépítésével összefüggő kivitelezési munkálatokat. A munkák végzésekor az ügyvezető volt a cég felelős műszaki vezetője. 2019 nyarán és őszén a nő irányításával alakítottak ki az újonnan épült istállóban egy 170 centiméter mély és 90 centiméter széles, beton aljzattal ellátott trágyatárolót és -elvezetőaknát.

Az akna elkészülte után a terhelt az akna befedéséről, illetve beesés elleni egyéb védelméről nem gondoskodott.

Ezért fordulhatott elő, hogy 2019. november 8-án az esti órákban a munkaterületen tartózkodó munkás – miután bement a kivilágítatlan istállóba – beleesett az aknába és nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában