Csárdaszállás

2020.12.11. 06:55

Magára és a volt feleségére akarta gyújtani a házat

Személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat, illetve felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az Orosházi Járási Ügyészség egy 50 éves, büntetlen előéletű csárdaszállási férfi ellen. Miután kigyulladt volt feleségével közös házuk, egy szóváltást követően betuszkolta a nőt az épületbe, majd ott benzint locsolt szét, és megpróbálta meggyújtani az öngyújtóját is.

Papp Gábor

Az elektromos zárlat miatt keletkezett lángokat a tűzoltók eloltották, de a férfi utána fenyegetőzni kezdett /Illusztráció: MW/

Forrás: MW illusztráció

Fotó: Berán Dániel

Az ügy előzménye, hogy a férfi és a sértett nő házastársak voltak, évekkel ezelőtt felbontották házasságukat, de közös háztartásban éltek 2019 májusáig, amikor is a férfi a közös tulajdonukban levő csárdaszállási házukból elköltözött, de a felek között ezután is rendszeresek voltak a veszekedések, melyek néha kölcsönös lökdösődésig fajultak – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

Az elektromos zárlat miatt keletkezett lángokat a tűzoltók eloltották, de a férfi utána fenyegetőzni kezdett /Illusztráció: MW/

A sértett nő idén, az év első napjaiban, január 4-én reggel több napra elutazott, azonban aznap 11 óra körül elektromos zárlat miatt tűz ütött ki a házban. Miután a lángokat a tűzoltók eloltották, hazaért a nő, és a háznál megjelent a volt férje is, majd veszekedni kezdtek. A férfi azt sérelmezte, hogy a sértett nem otthon, hanem egy férfi társaságában volt, míg a sértett azt a megjegyzést tette, hogy jobb lett volna, ha a volt férjével együtt ég le az egész ház. A férfi annyit mondott, hogy „akkor ezen segíthetünk”, majd az autójához ment, a csomagtartóból elővett egy műanyag kannát a benne levő körülbelül 10 liter benzinnel, másik kezével megragadta a lakóház ajtajában álló sértett felkarját, és behúzta őt a házba, majd az ebédlőben szétlocsolta a kannában lévő benzint.

A sértett szabadulni próbált a nála erősebb fizikumú vádlott szorításából, aki azonban ezt nem engedte, így a dulakodás közben mindketten a földre estek, majd ott folytatták a dulakodást. A férfi lefogta a nőt, majd megpróbálta meggyújtani a nála lévő öngyújtót, de az nem sikerült. A dulakodás közben a nő 8 napon belül gyógyuló bevérzéseket és véraláfutást szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában