ügyészségi hírek

2020.11.16. 17:27

Elégtelenjeit, hiányzásokat is törölt a naplóból egy orosházi fiatal

Folytatólagosan elkövetett információs rendszer megsértésének bűntette miatt emelt vádat és próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt a Gyulai Járási Ügyészség egy 19 éves büntetlen előéletű orosházi férfi ellen, aki az elektronikus napló adatait módosította – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

B. O.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Az ügyészség által részletezett esetleírásól kiderült:

a fiatal férfi a cselekmény elkövetésének időpontjában egy középiskola tanulója volt, aki még tavaly októberben jogosulatlanul megszerezte az intézmény rendszergazdájának belépési jelszavát, majd annak felhasználásával belépett az elektronikus napló rendszerébe.

A fiatal a digitális térben több változtatást eszközölt a naplóbejegyzéseknél: így tett például a „hegesztési ismeretek” és „testnevelés” tantárgyakból kapott jegyeivel, az egy-egy elégtelen érdemjegyét az elektronikus naplóból törölte. Mindezek mellett ismerősei felületére is bejelentkezett és törölte két illető 26, illetve 27 darab igazolatlan hiányzását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában