Büntetőeljárás

2020.07.22. 12:12

Más bankkártyáját használta egy dombegyházi diák

Lefényképezte társa bankkártyáját egy diák egy békéscsabai kollégiumban, majd az így megszerezett adatokkal vásárolt. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

police.hu

Csalás bűntett elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy 15 éves fiút, mert januárban a kollégiumban, ahol lakott, lefényképezte egyik társa bankkártyáját. Az adatokat használta, vásárolt a kártyával. A fiú jóban volt a kártya tulajdonosával, egymással szemben volt a szobájuk. Egy alkalommal, amikor a társa lement vacsorázni és nyitva hagyta a szobája ajtaját, kivette a szekrényéből a kártyát. Fotókat készített mindkét oldaláról, majd az adatokat felhasználta, egy játékhoz vásárolt több mint 10 ezer forintért kiegészítőket.

Biztos volt benne, hogy a kártyához tartozó számlán van pénz, mert a kártya tulajdonosa elmondta neki, hogy arra havonta ösztöndíjat utalnak neki. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a társát megkárosító dombegyházi fiú ellen büntetőeljárást indított. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait kedden továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri, hogy mindenki vigyázzon a bankkártyájára! Annak adatait, PIN-kódját senkinek ne adja meg, és a kártyát mindig tartsa olyan helyen, hogy mások ne férhessenek hozzá! Anyagi helyzetükről pedig ne beszéljenek idegenek előtt, ne mondják el másoknak, hogy mennyi jövedelmük, mennyi megtakarításuk van, hol tartják a pénzüket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában