Békéscsaba

2020.05.12. 19:02

Perverz anyukaként regisztrálta az álprofilt

Személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 24 éves, büntetlen előéletű, békéscsabai férfival szemben – tájékoztatott a megyei főügyészség.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A férfi tavaly június 13-án egy internetes társkereső oldalra regisztrált, de nem a saját, hanem egy unokatestvére nevében, annak tudta és beleegyezése nélkül. A férfi a portálra „perverz anyuka ismerkedne” megjelöléssel a sértett nő közösségi oldalairól származó képeket töltött fel, amelyeken a sértett egyértelműen beazonosítható volt, majd az ő nevében több üzenetet váltott ismeretlen személyekkel. A sértett egyik ismerőse figyelt fel a nőt ábrázoló képekre és szólt neki. Kérésére a szolgálató felfüggesztette a hamis profilt.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje, és kötelezze a felmerült 70 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában