Kék hírek

2020.04.06. 14:53

Tűzzel válaszolt nőismerőse elutasítására egy békéscsabai férfi

Közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a napokban a Gyulai Járási Ügyészség egy 56 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki még 2018-ban okozott tüzet nőismerőse otthonában.

N. T.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A férfi és a sértett nő baráti viszonyban voltak, a nő többször befogadta a férfit gyulai házába 1-1 éjszakára, kimosta a ruháit és ételt adott neki, míg a férfi segített a nőnek kisebb ház körüli munkák elvégzésében.

A férfi és a nő 2018 szilveszterét is együtt töltötték, az este folyamán elmentek egy gyulai szórakozóhelyre, ahol kisebb szóváltás alakult ki köztük. Éjfél körül a nő egyedül ment haza és lefeküdt aludni, később a férfi is követte, ruhái egy részét levette, befeküdt a nő mellé az ágyba és közeledni próbált felé. A nő a közeledést elutasította és kizavarta a férfit a házból, ruháit pedig a teraszra dobta.

A férfi felöltözött, majd a zsúfolt, különböző használati tárgyakkal telepakolt teraszon meggyújtott egy reklámújságot, és azt egy ruhákat tartalmazó – a falra szerelt gázóra közelében található – vesszőkosárba dobta. A férfi az egyre intenzívebben égő tüzet magára hagyva távozott az ingatlanból, amely magatartásával belenyugodott abba, hogy a tűz átterjedhet a közelben lévő bútorokra, majd a házra és a szomszédos házakra, ezáltal veszélybe kerülhet mások testi épsége és vagyona.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kötelezze a sértett kárának megtérítésére, valamint a nyomozás során felmerült több mint 200.000. forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában