bűneset

2020.02.27. 12:58

Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt emeltek vádat két férfi ellen

Lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés büntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 57 éves nagyszénási és egy 61 éves orosházi férfival szemben.

Illusztráció: Shutterstock

A nagyszénási férfi engedély nélkül szerzett meg és tartott nagyszénási családi házában egy szovjet gyártmányú többlövetű rendszerű golyós, hosszú tűzfegyvert, 1225 db különféle töltényt, valamint egy magyar gyártmányú egylövetű pisztolyt. Az orosházi férfi fegyver- és lőszergyűjtési szenvedélyétől vezetve szintén engedély nélkül szerzett meg és tartott orosházi családi házában 2 db légfegyvert, 2 db forgótáras pisztolyt, valamint összesen 49 db különböző töltényt. A járási ügyészség vádiratában mindkét férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a tőlük lefoglalt lőfegyvereket és lőszereket kobozza el – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában