Büntetőper – videóval

2020.01.14. 13:00

Ártatlannak vallja magát Simonka György

Három napra tervezett előkészítő üléssel kezdődött meg kedden a Fővárosi Törvényszéken az a költségvetési csalás miatt induló büntetőper, amely Simonka György és társai ellen indult. A Békés megyei országgyűlési képviselő ártatlannak vallja magát.

Simonka György mellett még harminckét társa ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat tavaly augusztusban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – írja a Magyar Nemzet. A vádirat lényege szerint Simonka György és társainak tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.

Az ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés tavaly ősszel felfüggesztette. Ezután az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el és azóta is tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el.

,,Bízom abban, hogy az igazságszolgáltatás, a törvényhozás, a bíróság kimondja az ártatlanságunkat” – nyilatkozta Simonka György a törvényszék folyosóján a Hír Tv-nek.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában