rablási kísérlet

2019.09.02. 09:51

Megfenyegettek egy trafikost Újkígyóson

Egy 46 esztendős férfi vasárnap délután 14 óra körül bement a Petőfi utcai dohányboltba, ahol szóban megfenyegette az eladót és felszólította a kasszában lévő pénz átadására.

V. N.

Az eladó megőrizte a hidegvérét, értesítette a tulajdonost, aki azonnal hívta a rendőrséget. A helyi rendőrök – felmérve a helyzet súlyát – gyorsan kiértek a helyszínre. Mint ahogy az az egyik, a város nevét viselő Facebook-oldalon olvasható, a tulajdonos hívása előtt egy korábbi vásárló már jelezte, hogy a férfi gyanúsan viselkedik, mintha készülne elkövetni valamit.

Turovszki Krisztián elmondta hírportálunknak, hogy miután vett egy kávét a helyi trafikban, az autójába ült, majd nem sokkal ezután az elkövető odament hozzá, bekopogott a gépjárműje ablakán. A férfi azt mondta neki, hogy a korábbi vásárló lesz az ő megmentője, mert alkoholista és azért jött, hogy kirabolja a trafikot. A szemtanú próbálta lebeszélni erről a szándékáról a helyi lakost, aki közben pénzt is kért tőle, majd végül otthagyta a gépjármű tulajdonosát.

Turovszki Krisztián egy darabig még nézte a trafikot, de mivel több vásárló is bement, nem ítélte veszélyesnek a helyzetet, ezért visszaszállt az autóba, majd elhajtott. Nem hagyta azonban nyugodni az eset, ezért alig száz méterrel arrébb megállt és hívta a rendőröket.

Az eladónak szerencsére az ijedtségen kívül nem esett más baja. Az újkígyósi férfi ellen a rendőrség rablási kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Borítókép: Shutterstock illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában