bírósági ítélet

2019.05.07. 13:48

Fojtogatta, felpofozta volt barátnőjét a vésztői férfi

Fenyegette, megverte és megalázta volt barátnőjét egy 19 éves vésztői férfi, akit a minap könnyű testi sértés, zaklatás, kiszolgáltatott személy megalázása és garázdaság miatt 1 év 8 hónapra próbára bocsátottak a Szeghalmi Járásbíróságon, illetve akinek pártfogói felügyeletét is elrendelték – közölte a megyei főügyészség.

L. B.

A tényállás szerint a férfi és barátnője tavaly áprilisban létesítettek párkapcsolatot, amelyet a fiatal nő fél év elteltével meg akart szakítani. A férfi ezen nem tudott túllépni, ezért a nőt fenyegetni kezdte azzal, hogy bántalmazni fogja az apját és a húgát, ha nem látogatja őt meg Vésztőn. A lány eleget tett a férfi kérésének, azonban félelmében nem mert szólni családjának a fenyegetésekről.

A férfi tavaly október-november környékén az utcán találkozott a nővel Füzesgyarmaton, elkérte a telefonját, megnézte üzeneteit, majd az egyik üzenet miatt a lánnyal durva hangnemben kiabálni kezdett, megrángatta a haját, fojtogatni kezdte, amelytől bőrpír keletkezett a nő nyakán.

A lány november 7-én a fenyegetések hatására meglátogatta a férfit annak vésztői otthonában. A férfi itt rángatni kezdte a sértettet, neki féltékenység motiválta kérdéseket tett fel, amelyre a nő nem akart vagy nem tudott válaszolni. A férfi ezért többször megpofozta, az ágyra, a földre lökte a nőt. Ezután felszólította, hogy vetkőzzön meztelenre, aminek a lány vonakodva tett eleget, úgy érzete, nincs más választása. A férfi ekkor a ruhátlan nőről fotót készített, majd azt pár nappal később azzal küldte el a sértettnek, hogy a felvételt nyilvánosságra hozza, ha nem lesznek ismét együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában