videóval és galériával

2019.04.26. 14:31

Óriási füst terjengett: leégett egy üzletház Békés belvárosában

Eloltották azt a tüzet, amely pénteken délután Békésen, a Szánthó Albert utcában, egy üzlethelyiségeknek otthont adó épületben keletkezett.

Fotó: Kiss Zoltán

Érdeklődésünkre Gombos Erik, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletes munkatársa elmondta, hogy pénteken délután Békésen a Szánthó Albert utcában egy üzletház tetőszerkezete gyulladt ki.

Fotó: Kiss Zoltán

Frissítve:

Több száz érdeklődő kísérte figyelemmel a szakemberek munkáját. A katasztrófavédelem mellett négy mentőautó és az áram- és gázszolgáltató munkatársai is a helyszínre érkeztek. A rendőrség kordont vont a terület köré.

Óriási volt a füst a kigyulladt üzlet közelében, amitől nem messze egy iskola és egy étterem is van. A közeli üzletekből és egyéb helyiségekből mentették ami menthető. Egy hátsó épületrész égett ki teljesen, az épületegyüttes tetőszerkezetén is küzdöttek a lángokkal a tűzoltók.

A tűzoltóknak többórás erőfeszítés után 17 órára sikerült megfékezniük a lángokat. A munkálatok közben több oldalról oltották az épületet, az egységek három gázpalackot hoztak ki az épületből. Személyi sérülés nem történt – tájékoztatta hírportálunkat Gombos Erik sajtószóvivő.

Az üzletház teljes terjedelmében égett, mintegy háromszázötven négyzetméteren. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a békéscsabai, a mezőberényi és a gyulai hivatásos, valamint a békési önkormányzati tűzoltók fékezték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában