Gyula

2019.02.01. 10:15

Bódult sofőr: az ügyészség átvette az ügyet

Áttért a szemközti sávba és nekiment egy másik autónak egy személygépkocsi Gyulán. A nő, aki vezette az autót, bódult állapotban volt. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

police.hu

Fotó: police.hu

Gyulán, a Szent István úton, 2018. május 20-án 14 óra 30 perc körül egy személyautó áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol érintőlegesen nekiütközött egy másik autónak, majd árokba csúszott és nekicsapódott az út mellett lévő bokroknak is. Felmerült a gyanúja annak, hogy a nő, aki könnyebben megsérült, bódultan vezetett.

Fotó: police.hu

A rendőrség igazságügyi szakértőt rendelt ki és a szakértői vizsgálat igazolta, hogy a 25 éves dunaújvárosi nő tiltott szer hatása alatt volt, úgy ült volán mögé. A nő elismerte, hogy a baleset napján ugyan nem, de az azt megelőző napokban fogyasztott bódító hatású szert. Emellett közvetlenül a baleset előtt egy vizes palackért nyúlt, ami az autó jobb első ülésénél, a padlón volt. Nem az útra nézett és nem érezte, hogy áttért a szemközti sávba, így ment neki a másik autónak.

A Gyulai Rendőrkapitányság a dunaújvárosi nőt járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait csütörtökön átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában