kék hírek

2018.12.18. 09:25

Vádat emeltek az újkígyósi tanár bántalmazója ellen

A Békéscsabai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 55 éves újkígyósi nő ellen, aki szeptemberben Újkígyóson kezet emelt egy tanárra.

A vádirati tényállás szerint a vádlott szeptember 10-én 9 óra 30 perc körüli időben rokonai társaságában megjelent az egyik újkígyósi általános iskola műfüves pályán tartott tornaóráján, ahol a vádlott az unokájával kapcsolatban kérdőre vonta az órát tartó testnevelő tanárt.

Szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a terhelt egy alkalommal kis erővel hátbaverte a tanárt. A vádlott következő ütése azért nem érte el a sértettet, mert az – észlelve az ütést – kitért előle. A tettlegesség után a vádlottat az egyik hozzátartozója kocsiba ültette, majd elhagyták a helyszínt. A bántalmazás következményeként a tanár nem szenvedett el sérülést.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, amely 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában