katasztrófavédelem

2018.12.15. 10:57

Tartsuk be a téli közlekedés szabályait!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése helytállónak bizonyult, Békés megyét is érintette a fagypont közeli hőmérséklet, amely következtében 15-20 centiméteres hóréteg fedi megyénk egyes részeit, vasárnap estig pedig további 10-15 centiméternyi hóréteg is kialakulhat.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi, a hólánc, a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy a térkép. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről.

A téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasolják, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követhetik az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján olvashatnak.

A katasztrófavédelem közleményeit ide kattintva érhetik el.

További hasznos tartalmak:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában