gyula

2018.11.01. 11:07

Tűz keletkezett egy mozdony motorjában

Kisebb tűz keletkezett egy mozdony motorjában Gyulán, a Vasút utcai állomás közelében.

A szerelvényt mindenki elhagyta, személyi sérülés nem történt. A város hivatásos tűzoltói avatkoztak be a helyszínen, jelenleg az izzásokat szüntetik meg. Az utasokat autóbuszokkal szállították tovább – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Gyula és Sarkad között közel háromnegyed óráig szünetelt a vonatforgalom. A kora délelőtt folyamán néhány járat hosszabb menetidővel közlekedik a Békéscsaba-Vésztő szakaszon – írja a mávcsoport.hu.

Frissítve

Eddig ismeretlen okból keletkezett tűz november elsején a Békéscsabáról 9 óra 50 perckor Vésztőre tartó Bz típusú motorvonat motorterében 10 óra 9 perckor, nem sokkal azután, hogy a gyulai állomásról elindulta a járat – tájékoztatta lapunkat a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Az esemény miatt Gyula és Sarkad között átmenetileg szünetelt a forgalom. Ez idő alatt az egyik egységet leakasztották, de a másikkal, rövidesen, 10 óra 51 perckor tudták folytatni az utazást, és így újraindult a vonatközlekedés a két állomás között is.

A kárfelmérés még folyamatban van, annak mértékéről jelenleg a MÁV még nem tudott információval szolgálni. Kérdésünkre megerősítették, hogy átalány kártérítés a feláras, pót- és/vagy helyjeggyel igénybe vehető járatok késése esetén igényelhető, személyvonatok esetében nem.

A helyszínen a város hivatásos tűzoltói avatkoztak be.

Békés megyében nem volt hasonló jellegű esemény az utóbbi időben. A hasonló tűzesetek egyébként is ritkának számítanak. 2013. december 31-én Muronynál egy nemzetközi vonaton csaptak fel a lángok. A vizsgálati eredmények szerint a fűtőberendezésben keletkezett zárlat miatt gyulladt ki a szerelvény. A szerelvényen nem utaztak sokan, őket azonnal leszállították. Bár a tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre értek, az a vasúti kocsi, ahol a tűz keletkezett teljesen kiégett. A kár milliós nagyságrendű volt.

Ugyanabban az évben, ugyanezen a szakaszon egy Békéscsabára tartó személyvonat mozdonya gyulladt ki egy szombaton este a csárdaszállási állomáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában