kék hírek

2018.07.13. 14:06

Nyáron is kiemelt szerepet kap a bűnmegelőzés

Gondozási központban, fürdőben és nyári táborban jártak a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei Békés megyében.

police.hu

A nyári hónapokban is nagy gondot fordít a rendőrség a bűnmegelőzésre Békés megyében. A napokban Békésszentandráson, Orosházán és Szarvason voltak különböző programok – írja a police.hu.

Békésszentandráson egy gondozási központban szerdán a „BIKESAFE” alkalmazást népszerűsítették a rendőrök. A szolgáltatás legfontosabb eleme a kerékpár-nyilvántartás, amelyben a kerékpár és a tulajdonos adatai is rögzíthetőek, elérhetőek. Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába.

Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost. Az adatbázist működtető alapítvány figyelemmel kíséri az internetes hirdető oldalakat is. Ha olyan kerékpárt kínálnak eladásra, amely valószínűleg lopott, értesítik a rendőrséget. A www.bikesafe.hu oldalon egy regisztrációt követően bárki rögzítheti a rendszerben saját adatait, kerékpárja azonosítóit és a biciklijéről készült fényképeket. Ehhez nyújtottak segítséget a rendőrök a gondozási központban dolgozóknak és az ott ellátottaknak.

Orosházán, a gyopárosi fürdőben csütörtökön plakátokat tettek ki és hasznos információkat tartalmazó szórólapokkal várták a strandolókat a rendőrök. Felhívták a figyelmet arra, hogy ne hagyjanak semmit parkoló autóik utasterében, mert a kis figyelmetlenségből nagy bosszúság lehet. Személyes dolgaikat, táskáikat, mobiltelefonjaikat mindenképpen vegyék ki a kocsiból, az ablakokat húzzák fel és a járművet zárják le, mielőtt a parkolóban őrizetlenül hagyják.

A strandon is vigyázzanak a dolgaikra. Ha társasággal vannak, valaki mindig ügyeljen a táskákra. Azzal, hogy törölközővel letakarják, nem védik meg telefonjaikat, pénztárcájukat, irataikat.

A bűnmegelőzés és a baleset-megelőzés legfontosabb szabályait az általános iskolásokkal is érdemes rendszeresen átismételni. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei csütörtökön Szarvason, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában jártak, ahol közel 50 második, harmadik és negyedik osztályos gyermekkel töltöttek el egy délelőttöt. Bemutatták nekik azokat az eszközöket, járműveket, amelyekkel a rendőrök dolgoznak. Emellett volt kérdezz – felelek vetélkedő, amelynek során játékos formában ismételték át a gyermekek biztonságát szolgáló legfontosabb szabályokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában