rajzpályázat

2018.02.28. 17:07

Rengeteg alkotás érkezett a pályázatra

Rengeteg alkotás érkezett a kerékpáros közlekedés témájában óvodásoktól és általános iskolásoktól a rendőrség rajzpályázatára.

police.hu

A kerékpáros közlekedés a témája idén az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság nagy múltú, „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatának – olvasható a police.hu cikkében. A Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottsághoz 10 óvodából és 9 általános iskolából 473 rajz érkezett. A Gyulai Városi Baleset-megelőzési Bizottság 9 óvodából és 9 általános iskolából 474 alkotást kapott.

A biztonságos, szabályos kerékpározást szemléltető munkákat mindkét helyen szerdán értékelte a zsűri. Békéscsabán, a Megyei Könyvtárban Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója, Novák Attila, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumának tanára, Szabó Rita, a Békéscsabai Médiacentrum munkatársa és Kutyik Margit r. hadnagy, a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója nézték végig a rajzokat.

Gyulán Bende Róbert a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészetekért felelős tanára és Tótka Bálint r. alezredes, a Gyulai Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője választotta ki a legjobban sikerült alkotásokat.

Fotó: police.hu

Mindkét városban kiállításon mutatja be a rendőrség a gyermekek színes és fontos üzeneteket hordozó képeit. Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban március 6-án, 13 órakor nyílik meg a tárlat, amely március 21-éig látogatható. Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központban szintén március 6-án, 17 órakor tartják a kiállítás megnyitóját és március 18-áig tekinthetőek meg az óvodások és általános iskolások munkái.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában