Időjárás

2024.04.03. 07:07

Délutánig erős lesz az ÉNy-i szél Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk szerdán Békés vármegyében.

Beol.hu

 

időjárás, előrejelzés, szeles idő
Szeles időjárás Békésben
Forrás: gettyimages

Reggelig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Napközben csökken a felhőzet, de ÉK-en kora délutánig eshet az eső. Délután a Dunántúlon zivatarok törnek ki. 

12-19 fok lesz - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Bár direkt fronthatás nem érvényesül szerdán, a kettősfront jellegű változások mégis jelentős terhelést okoznak a szervezetünk számára.
Szerdán túljutunk az erős hőmérsékletcsökkenés mélypontján, de - különösen az erős, sőt viharos lökésekkel kísért szél miatt hűtő hatása miatt - ezt még nem fogjuk megérezni határozottan. A hidegfront utáni lehűlés és a magasban ismét beinduló meleg advekció miatt komplex hatásokat tapasztalhatnak az időjárás-érzékenyek. Előtérbe kerül a fejfájás, erősen ingadozhat a vérnyomás, sok embernél bizonytalanság érzet, szédülés, a látás romlása jelentkezhet. Mind a görcsös, mind a gyulladásos folyamatok erősödésére számíthatunk és sokan tapasztalhatnak erősödő szorongásos tüneteket, fokozott fáradtságot, romló alvás minőséget. Pozitív hatás viszont, hogy a por- és pollenszennyeződéstől jelentős mértékben kitisztult a levegő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!