Békés megye

2022.09.15. 07:00

Fázni ugyan nem fogunk, de az esernyőnket mindenképpen vigyük magunkkal

Mutatjuk, hogy csütörtökön milyen időjárásra számíthatunk Békésben.

Forrás: Shutterstock

Az erősen felhős, vagy borult égből nyugat felől több hullámban várható eső, zápor, zivatar. Estefelé a déli tájakon kiterjedt zivatartevékenység is lehet. Napközben északon lehetnek naposabb időszakok. A nyugatias szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!