Országos első a vármegye

2024.06.14. 08:45

Nagyot alakítottak a falugazdászok idén is Békésben

Június 10-én lejárt az egységes agrárkérelmek benyújtási időszaka. Áldozatos munkát végeztek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai idén is, a gazdálkodókkal közösen. Országos első lett Békés vármegye.

Nyemcsok László

Ötven falugazdász segítette Békés vármegyében az egységes kérelmek benyújtását április közepétől június 10-éig, ami az utolsó határidő volt.

falugazdász, gazdálkodó, kérelem
Békés vármegyében összesen 7801 gazdálkodó kérelmét adták be. Fotó: Illusztráció/Shutterstock

– Ez az időszak komoly próbatétel elé állította a kollégákat, hiszen Békés vármegyében összesen 7801 gazdálkodó kérelmét adták be, amely összesen 149 300 hektár területet foglal magában – ecsetelte érdeklődésünkre Kozsuch Kornél, a NAK Békés vármegyei elnöke. – Területnagyság tekintetében, országos szinten Békés vármegye teljesített a legjobban. Köszönöm a Békés vármegyei falugazdász kollégáimnak a 2024. évi egységes kérelem beadása során végzett áldozatos munkát, gratulálok a teljesítményükhöz.

Kozsuch Kornél kitért arra, az adminisztráció mellett a falugazdászok abban is közreműködtek, segítettek, hogy minden gazda a lehető legtöbb támogatásra illetően nyújtson be igényt. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!