Ingatlanvásárlás

2024.04.01. 13:45

Most kiderült, mekkora lakásra elég 30 millió Csabán

A vármegyeszékhelyek közül 30 millió forintból Békésben kapható a legnagyobb alapterületű, 103 négyzetméteres használt lakás. A Duna House értékesítési adatai alapján készített körképében sorra vette, hogy mi kapható ma vidéken 30 millió forintos keretösszegből.

Dinya Magdolna

Országos átlagban a tavalyinál 7 százalékkal többet, közel 43 millió forintot fordítottak otthonteremtésre a vásárlók év elején. A Duna House értékesítési adatai alapján készített körképében sorra vette, hogy mi kapható ma vidéken 30 millió forintos keretösszegből. A tranzakciószámokban szűkölködött a tavalyi évben a hazai ingatlanpiac, ennek ellenére az ingatlanok négyzetméterárainak emelkedése lelassult, de nem állt meg. Bár az átlagos ingatlanérték emelkedett, a négyzetméterárak átlaga alapján 30 millió forintos beugró is elegendő lehet az ingatlanvásárláshoz, bármely vármegyeszékhely legyen is a cél.

lakás, használt lakás, vásárlás, alapterületű
Az idei év első két hónapjának tranzakciói alapján Békéscsabán kapható a meghatározott 30 millió forintos keretből a legnagyobb alapterületű, 103 négyzetméteres használt lakás. 
Fotó: Illusztráció: Gettyimages

Az idei év első két hónapjának tranzakciói alapján Békéscsabán kapható a meghatározott 30 millió forintos keretből a legnagyobb alapterületű, 103 négyzetméteres használt lakás. A dobogó második helyezettje Miskolc lett, ahol a tavalyinál 6 négyzetméterrel kisebb lakás kapható ugyanazért az összegért. Szolnok és Tatabánya szinte azonos 64-65 négyzetméteres lakásokkal várja az otthonteremtőket. A vidéki nagyvárosok közül, közel azonos méretű, 56-57 négyzetméteres ingatlanra futja 30 millió forintból Nyíregyházán, Szegeden és Szombathelyen. A családi házak tekintetében országszerte változatos képet mutatnak az adatok, a vizsgált vármegyeszékhelyek között fele-fele arányban nőttek, illetve csökkentek az átlagos négyzetméterárak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!