Gyorsforgalmi

2024.04.02. 21:01

Dömötör Csaba: sok időt megspórolhatunk az M44-essel – videóval

„A kormánynak kiemelt célja, hogy minden vármegyeszékhelynek legyen gyorsforgalmi összeköttetése a fővárossal, s nem vagyunk már messze attól, hogy ez megvalósuljon” – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára az M44-es gyorsforgalmi megvalósulása kapcsán.

Beol.hu

Az államtitkár videójában elmondta, a rendszerváltás óta rendre visszatérő téma volt, mikor lesz gyorsforgalmi összeköttetés Békés vármegye és a főváros között. 

– Nemsokára ez megvalósul, 2019 óta folyamatosan adják át az M44-es szakaszait. 125 kilométerből nagyjából 90 már megvan. Lakitelek és Békéscsaba között már gyorsforgalmin lehet menni és 2025-ig elkészítik a Lakitelek és Kecskemét közötti szakaszt is. Ha ez elkészül, nagyon sokat lehet majd spórolni időben. Már most is fél órával rövidebb az út, ha valaki a gyorsforgalmit választja a régi főúthoz képest, s az sem mellékes, hogy biztonságosabb lesz a közlekedés – fogalmazott Dömötör Csaba.

Az államtitkár emlékeztetett: a kormánynak kiemelt célja, hogy minden vármegyeszékhelynek legyen gyorsforgalmi összeköttetése a fővárossal, s nem vagyunk már messze attól, hogy ez megvalósuljon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!