Békéscsaba

2024.03.16. 07:46

Opauszki Zoltán: itt újul meg a járda Jaminában

Több utcában is korszerűsítik a járdát Jaminában – ismertette Opauszki Zoltán városi tanácsnok, jaminai önkormányzati képviselő. Opauszki Zoltán a körzet infrastrukturális fejlesztését egyik legfontosabb feladatának tartja.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán ismertette, hogy hol újulnak meg a járdák a választókerületében. Fotó: Opauszki Zoltán Facebook-oldala

A Facebook-oldalán emlékeztetett Opauszki Zoltán arra, hogy 2022-ben egy nagyszabású járdafejlesztési program keretében a választókerületében 14 utcában összességében közel 6,2 kilométeren tették rendbe a járdákat. Maradt azonban így is további legalább 1,5 kilométernyi leromlott állapotú, felújításra szoruló szakasz.

opauszki, zoltan, jardafelujitas, program, képviselő
Opauszki Zoltán ismertette, hogy hol újulnak meg a járdák a választókerületében. Fotó: Opauszki Zoltán Facebook-oldala

Mint Opauszki Zoltán írta, a Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezésére a városi közgyűlés egy ötéves járdafelújítási programról döntött nemrég, és idén a városban összesen 80 millió forintból újítanak fel járdákat. Ez a választókerületében 6,6 millió forintot jelent, amely mindössze 165 méter aszfaltozott szakasz rendbe tételére adna lehetőséget ebben az évben.

Opauszki Zoltán képviselői keretét erre a célra fordítja

Mivel ez nem elegendő, úgy döntött, hogy a választókerülete rendelkezésére álló, úgynevezett képviselői keret teljes összegét – amely 6,9 millió forint – szintén ilyen célra szeretné fordítani. Tehát idén összességében 13,5 millió forintból újítanak fel járdákat a jaminai választókerületében, azon utcák egy részében, amelyek 2022-ben kimaradtak a nagyszabású projektből.

Most rendbe teszik a járdát a Franklin utcában – a Liliom utca és a Franklin utca 90. között – 50 méteren; a Franklin utca 78. és a Báthory utca között 65 méteren; az Illyés Gyula utcában – a Batsányi és a Rózsa utcák között, a páratlan oldalon, a Rózsa utcától a Batsányi utca felé az első 121 méteren –; valamint a Szegfű utcában a Franklin és a Tavasz utcák között, a páratlan oldalon, a Szegfű utca 91. számtól a Franklin utca felé eső első 101 méteren.

Kiemelte: a körzet infrastrukturális fejlesztését, azon belül is a járdák építését, felújítását – ahogy eddig, úgy a jövőben is – az egyik legfontosabb feladatának tekinti. Az önkormányzat egy ötéves programról döntött, tehát megvan a garancia arra, hogy a következő években folytatódnak a fejlesztések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!