Együttműködés minden téren

2024.03.06. 17:12

Az MBH Bank lesz Békéscsaba számlavezető bankja - galériával, videóval

Az MBH Bank lesz a békéscsabai önkormányzat kizárólagos számlavezető bankja április 17-étől. Az erre vonatkozó szerződést szerdán írta alá Puskás András, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a Napsugár bábszínházban. A pénzintézet, amely a város egyik legnagyobb munkáltatója és adófizetője, négy újabb automatát telepít – Jaminában, Gerlán, Mezőmegyeren és a piacnál –, illetve a fiókjait ugyancsak korszerűsíti. A bankműveleti központ is marad Békéscsabán.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a városi közgyűlés korábbi döntése nyomán átnézték az önkormányzat bankszámlavezetését, hogy van-e olyan pénzintézet, amellyel a meglévőnél lehetne előnyösebb partneri megállapodást kötni. A vonatkozó jogszabályok alapján lebonyolították a szükséges eljárást, annak eredményeként pedig az önkormányzat készen állt, hogy megkösse a bankszámlavezetésre vonatkozó új megállapodást.

Szarvas Péter polgármester és Puskás András vezérigazgató-helyettes írta alá a szerződést. 
Fotó: Bencsik Ádám

Több milliárd forintról van szó

Elmondta, hogy a békéscsabai önkormányzat éves költségvetése 25-50 milliárd forint között alakul – a beruházások volumenétől függően –, és mindez azt jelenti, hogy évente 50-100 milliárd forintnyi pénzforgalom zajlik az önkormányzatnál, amely közben ezer embernek biztosít munkát. Hangsúlyozta, ezek a számok jelzik az ügylet, a számlavezető pénzintézet jelentőségét.

Fontosnak nevezte, hogy olyan szolgáltatót választottak, amely a legmagasabb szakmai színvonalon működik, az önkormányzat minden igényét kielégítve. Az MBH Bank egyik jogelődje révén 18 éve jelen van a városban, a Csaba Centerben működik a bankműveleti központ. A pénzintézet a befizetett adó és a foglalkoztatottak számát tekintve is az egyik legjelentősebb gazdálkodó szervezet Békéscsabán. Ez mindkét felet arra sarkallja, hogy a szakmai kapcsolat megfelelő legyen.

Négy automatát helyeznek ki

Szarvas Péter polgármester szerint nem csak a szakmaiságra ügyel az MBH Bank. A társadalmi felelősségvállalása is jelentős, együtt él Békéscsabával, számtalan területen segíti a békéscsabaiakat, a civil szervezetek pályázataitól kezdve a sport támogatásán át a fiatalok rendezvényeiig. Egy hiánypótló fejlesztést is felvállalt a bank: négy bankautomatát helyez ki, Jaminában, Gerlán, Mezőmegyeren és a piacnál, a pontos helyszínekről most döntenek. Ezzel a pénzintézet egy fontos igényt elégít ki az önkormányzat partnereként.

Békéscsaba a bank második otthona

Puskás András vezérigazgató-helyettes azt mondta: Békéscsaba az MBH Bank második otthona. A Csaba Centerben található szolgáltató központban több mint 600-an dolgoznak, ezzel a város második legnagyobb munkáltatói, illetve ezzel párhuzamosan egyik legnagyobb adófizetői is. A kapcsolat 18 éves múltra tekint vissza, és most az eddig is szoros együttműködést még szorosabbra húzzák. 

Ismertette, hogy tavaly fogadták el a pénzintézet önkormányzati üzletágra vonatkozó stratégiáját, miszerint célozzák meg a legnagyobb önkormányzatokat, partnerségre hívva őket. Nem csak egy banki, pénzügyi szolgáltatói együttműködésre törekszenek, szeretnének jelen lenni a város életében. Megerősítette, hogy a lakosság kiszolgálása érdekében négy további, készpénzfelvételre és befizetésre is lehetőséget adó automatát helyeznek ki, így összességében tíz lesz Békéscsabán.

Fontosak a személyes kapcsolatok

A városban négy fiókkal rendelkeznek, ezek nemcsak megmaradnak, hanem meg is újulnak. Kiemelte, hogy az MBH Bank rendelkezik a legnagyobb fiókhálózattal – mintegy 400 fiókkal van jelen –, és miközben törekszenek a digitális ügyfélkiszolgálásra, nagy hangsúlyt fektetnek a személyes kapcsolatokra is, amelyek szerinte nem helyettesíthetők semmilyen eszközzel.

Marad a szolgáltatói központ Békéscsabán

Beszélt arról, hogy Békéscsaba mellett 19 önkormányzat számláját vezeti a bank Békés vármegyében, ezzel pedig ebben a tekintetben piacvezetők a térségben. Fontosnak nevezte ő is a társadalmi szerepvállalást, amelyek a múltban is erősek voltak, illetve segítették, segítik a női kézilabda-, a női röplabda- és a futballcsapatot egyaránt. A szolgáltatói központ is marad Békéscsabán, a bevásárlóközponttal tavaly kötötték meg az újabb öt évre szóló megállapodást.

Békés vármegyében az MBH Bank több ezer vállalati ügyféllel és több tízezer lakossági ügyféllel rendelkezik, és tovább erősítenék a jelenlétet – folytatta Puskás András. A vezérigazgató-helyettes hozzáfűzte, hogy a bank stratégiai időtávon belül nemzetközi szereplővé kíván válni, szerte a Kárpát-medencében jelen lenne. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!