Díjátadó

2024.02.07. 17:59

Jéger-rendszer: tarhosi a múlt év generátorkezelője Békésben

A tarhosi Szabó Ferencné Balogh Piroskát választották a tavalyi év generátorkezelőjének Békésben a jégkármérséklő-, úgynevezett Jéger-rendszerben.

Nyemcsok László

A díjátadón Győrffy Balázs (balra), dr. Feldman Zsolt, Szabó Ferenc és dr. Bak Péter Fotó: Beszédes Nimród

A díjat szerdán Dunaharasztiban, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Agrárminisztérium ünnepségének keretében adták át. Az elismerést Piroska képviseletében fia, Szabó Ferenc vette át. Szabó Ferencnét 2021-ben az ország legjobb kezelőjének választották meg.

Az ország és a többi vármegye legjobb generátorkezelőit is díjazták Dunaharasztiban. Precíz munkájukért érdemelték ki a kitüntetést. Objektív rendszerben képesek mérni, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztása után mennyi idővel kapcsolják be a kezelők a berendezést, valamint a riasztás vége után mikor kapcsolják ki, és ezzel a hatóanyag-felhasználásra is kihat. Fontos szempont a berendezés karbantartása, az állagmegóvás is. 

A legjobb generátorkezelőknek a díjakat Győrffy Balázs, a NAK országos elnöke és dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára adta át. Az ünnepségen részt vett dr. Bak Péter, a NAK Békés vármegyei igazgatója is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!