Legnagyobb adófizetők

2024.02.24. 09:59

Adóforintjaikkal hozzájárulnak Orosháza fejlődéséhez

A korábbi évek hagyományait folytatva Orosháza vezetése a város legnagyobb adófizető cégeinek a képviselőit hívta egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött ebédre pénteken az Alföld Hotel Gyöngye rendezvénytermébe.

Csete Ilona

– Számos olyan pont van, ahol a gazdasági szféra és a hivatal találkozik, a legfontosabb, hogy mindannyian Orosházán tevékenykedünk. Fontos számunkra a város jelene, jövője, fontosak számunkra az orosháziak. Köszönöm mindenkinek, hogy elhivatottan és nagy szakértelemmel dolgoznak területükön nap nap után, és ennek haszonélvezői az itt élő emberek. Köszönöm, hogy adóforintjaikkal hozzájárulnak a város működtetéséhez, fejlődéséhez. Kérem, hogy ahogy eddig, úgy a jövőben is legyen egy élő, egymást segítő kapcsolat, párbeszéd közöttünk – fogalmazott a házigazda, Dávid Zoltán polgármester.

adóbefizető, cégek, köszöntés
Orosháza városvezetése köszöntötte a legnagyobb adóbefizető cégek vezetőit, képviselőit, középen Erdős Norbert és Dávid Zoltán. Fotó: Kecskeméti Krisztina

Erdős Norbert országgyűlési képviselő elismerését tolmácsolta, kiemelve, Orosháza az adóbevételek tekintetében élen jár, s ez nagyban köszönhető Orosháza nagyadózóinak.

Bojtor István alpolgármester arra mutatott rá, hogy a beérkező forrásokból jól kell sáfárkodnia a városvezetésnek és ez bizony nem könnyű feladat.

– Nehéz a tervezés, hiszen mindig többnek mutatkozik az igény, mint a rendelkezésre álló forrás. A prioritásokat mindig meg kell határozni és felelősségteljesen, a stabil működtetés feltételeit megteremtve, kötelező feladatainkat ellátva és a fejlődést szolgáló beruházásokat létrehozva kell megalkotni a költségvetés tervezetét, ez idén is így történt. Ugyanakkor ez egy tervezet, amit az érkező külső hatások fényében szükség esetén újratervezünk.

Cél a fiatalok itt tartása, visszahívása

Dr. Burai Mihály, a város jegyzője, köszöntve a helyi gazdasági életben fontos cégek képviselőit, arról adott tájékoztatást, hogy a városvezetés egy új koncepció kidolgozásán gondolkodik, melynek a célja: itt tartani, illetve visszahívni a fiatalokat, akik képzett szakemberekként hozzá tudnak járulni a gazdaság erősítéséhez és ezáltal a népesség megtartásához. Ebben az ösztöndíj programban elengedhetetlen a gazdasági szereplők jelenléte, ezért közös gondolkodásra kérte fel a jelenlévőket.

Dávid Zoltán házigazdaként a párbeszéd folytatását kérte a résztvevőktől. Fotó: Kecskeméti Krisztina

A köszöntőket követően több előadást is meghallgathattak a jelenlévők az energiamegtakarítás, a karbonkibocsátás csökkentése és pénzügyi előnyök témakörben, valamint a Mesterséges Intelligencia jelene és jövője az iparban, felkészülés a transzhumanizmus korára címmel.

Az előadásokat követő ebéden a cégvezetők kötetlen beszélgetés keretében ismertették tavalyi évüket és tértek ki az idei év feladataira.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!