Közlekedésfejlesztés

2023.12.08. 15:50

Gyopároson zajlik a kerékpárút építése

Végéhez közeledik a hónapok óta zajló, a közlekedés fejlesztését célzó pályázat Orosházán. Az új parkolók már készen vannak, ahogyan a pályázattal érintett kerékpárszakaszok felújítása is. A gyopárosi új kerékpárút építése még folyamatban van.

Csete Ilona

A Gyopárosi úton közlekedjenek körültekintően

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A pályázat két üteméhez elnyert források és többlettámogatások összege 900 millió forint. Ebből 166 millió forint a ráemelés összege, melynek elérésében Erdős Norbert országgyűlési képviselő járt közben, Orosháza érdekeit képviselve. Jelentős fejlesztések valósultak meg az összegből, a pályázat hamarosan zárul – ismertette a részleteket Dávid Zoltán polgármester.

– A beruházás keretében többek között meglévő kerékpárút-szakaszokat újítottak fel, kerékpáros nyomvonalat jelöltek ki és megépült 226 parkoló, például a Kórház, a Bajnok, a Hajnal és az Ady utcában alakítottak ki új helyeket. Az utolsó szakaszban új kerékpárút épül Gyopároson, ez még folyamatban van – összegezte a városvezető.

A város közlekedésfejlesztését célzó pályázat keretében megvalósuló, mintegy 3 kilométer hosszú új kerékpárút a Szentesi úti körforgalomtól indul, végighalad a Kisvasút utcán, a fürdő előtt, a Fasor utcán és onnan jobbra, a Gyopárosi útra kanyarodik, elvezetve egészen az Alföld Gyöngye Hotelig. A Szentesi úti körforgalomtól a Kisvasút utcán át a fürdő bejáratáig már készen van a kerékpárút, lehet rajta kerekezni, ám a kivitelezés a Gyopárosi úton és a Fasor utcában még zajlik, érdemes körültekintően közlekedni ezen a szakaszon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!