FirstFarms Hungary Kft.

2023.12.06. 11:15

Gádorosra látogatott a dán nagykövet

Gádoros térségében a dán tulajdonú mezőgazdasági társaság, a FirstFarms Hungary Kft. meghatározó munkaadó. Őket látogatta meg a napokban Dánia magyarországi nagykövete, Erik Vilstrup Lorenzen. A cég vezetői, Morten Knudsgaard és Sarusi-Kis Tamás fogadta a nagykövetet.

Csete Ilona

Balról Morten Knudsgaard, Sarusi-Kis Tamás, dr. Szilágyi Tibor és Erik Vilstrup Lorenzen. Fotó: Facebook

Nem is olyan régen írt arról hírportálunk, hogy díjesőben részesült a FirstFarms Hungary Kft. felelős foglalkoztatói stratégiája. Magyarország történetében először lett az év felelős foglalkoztatója egy mezőgazdasági – azon belül is állattenyésztési – profilú cég. 

A dán nagyköveti látogatáson, Gádoroson erről is szó volt, ahogy arról a nagyívű fejlesztési stratégiáról, aminek az eredményeként 2023 tavaszán megduplázódott a FirstFarms Hungary Kft. termelési üzemmérete. A bővülésre 2018 óta tudatosan készült a társaság. Érdeklődésünkre Sarusi-Kis Tamás, a FirstFarms Hungary kft. ügyvezető igazgatója a látogatás után elmondta, a találkozón a dán-magyar értékeken alapuló további fejlődési lehetőségekről is beszéltek. Elhangzott, hogy a dán tulajdonú állattenyésztő vállalkozás beilleszkedett a helyi közösségbe, mindehhez hozzájárult társadalmi szerepvállalásával, munkakultúrájával, dolgozóinak a megbecsülésével. 

Gádoros polgármestere is jelen volt a találkozón, dr. Szilágyi Tibor reményét fejezte ki, hogy a cég következő fejlesztési ciklusa a község számára is hosszú távú gazdasági lehetőségeket kínál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!