TOP Plusz

2023.12.11. 10:09

Felújítják az irodaépületet

Mintegy 343 millió forintból korszerűsíti energetikailag Békés Vármegye Önkormányzata a tulajdonában lévő, Gyulai út 1. szám alatti irodaépületet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében – ismertette Zalai Mihály.

Licska Balázs

A felújítással az épület méltó része lesz a Munkácsy-negyednek Békéscsabán Fotó: Békés Vármegye Önkormányzata

Forrás: Facebook

Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke ismertette, hogy az egykori Békésterv székházáról van szó, amely a Munkácsy múzeumtól csaknem 100 méterre, az Élővíz-csatorna másik oldalán, a Munkácsy-negyedben helyezkedik el.

A részletekkel kapcsolatban megosztotta: a főbb munkálatok során korszerűsítik az épület fűtési rendszerét, cserélik a külső nyílászárókat, a külső határoló szerkezetek utólagos szigetelést kapnak, de javítják az épület nyári, passzív hővédelmét, illetve fotovillamos rendszert ugyancsak kialakítanak. A felújítással lehetővé teszik az épület racionálisabb energiagazdálkodását, valamint a működtetési költségek jelentős csökkenését. Kiemelte: a fejlesztés révén a korábbi Békésterv székház méltó része lesz a Munkácsy-negyednek.

A kivitelező a munkaterületet a napokban vette birtokba, és a munkálatokkal várhatóan 2024 augusztusára készül el – közölték Békés Vármegye Önkormányzatának közösségi oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!