Fejlesztés

2023.11.18. 17:47

Tizenhat utcában építenek utat Füzesgyarmaton

Legkésőbb jövő év végéig befejeznék Füzesgyarmaton azt a beruházást, amelynek során 16, jelenleg csak útalappal rendelkező utca kap szilárd burkolatot – ismertette Koncz Imre polgármester.

Licska Balázs

A fejlesztés összesen több mint 3800 méternyi szakaszt érint

Fotó: MW-illusztráció

Elmondta, hogy a fejlesztésre a TOP Plusz keretében 344 millió forintot nyert az önkormányzat, ám immár most látszik, hogy vélhetően a városnak is kell biztosítania saját forrást – akár 100 millió forintot – is ahhoz, hogy megvalósíthassák. Hiszen a pályázatokat előző év elején adták be, amikor 2021-es adatokkal tudtak számolni, azóta pedig a közbeszerzési eljárások alapján emelkedtek az árak.

A fejlesztés összesen több mint 3800 méternyi szakaszt érint, és az aszfaltozás előtt az ivóvízvezeték kiváltására szintén sort kell keríteni. A munkálatok során a Bajza, a Szigligeti, a Zrínyi, a Simonyi, a Kölcsey, a Bem, a Dózsa, a Lenkei, a Május 1., a Kőrösi Csoma Sándor, a Kisfaludy, a Vécsey, a Táncsics, az Akácfa, az Erkel és a Berzsenyi utca kap szilárd burkolatot.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!