Fejlesztés

2023.11.04. 15:41

Ilyen üzletet látnának szívesen a vésztőiek a könyvtár földszinti részében

Milyen tervek fogalmazódtak meg a könyvtár épületére, az egyes szintekre vonatkozóan? – tette fel a kérdést Lázár Attila önkormányzati képviselő a képviselő-testület nemrég tartott ülésén.

Licska Balázs

A földszinti üzlettér átalakításával, majd kiadásával a gazdaság élénkítését tűzték ki célul

Fotó: shutterstock.com

A képviselő hozzátette: a vésztőiek szeretnék, hogy valamilyen drogéria vagy üzletlánc költözzön be a földszintre. 

Kis Bettina, a műszaki csoport vezetője elmondta, hogy előző év elején rakták össze az összességében egyébként 500 millió forintos projektet. A földszinten megmaradna a pékség, mellette egy 250 négyzetméteres üzletteret alakítanak ki, a hátsó részen pedig három iroda kaphat helyet. A fejlesztés a tervezési szakaszban van, és eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása után, legkorábban is nagyjából egy év múlva indulhat meg a tényleges építkezés, felújítás. 

Bár Lázár Attila önkormányzati képviselő szerint már most meg lehetne keresni üzletláncokat, hogy lesz egy ilyen lehetőség számukra Vésztőn; Kis Bettina műszaki csoportvezető és Karakas Anikó polgármester szerint is még korai lenne mindez, illetve más szempontokat szintén figyelembe kellene venni. A városvezető szerint például jó lenne, ha a földszint bérleti díjából tudnák később fedezni a könyvtár rezsiköltségeit. Hangsúlyozták: a földszinti terület ki- és átalakításával, majd kiadásával egyébként a helyi gazdaság élénkítését tűzték ki célul. 

Karakas Anikó és Kis Bettina azt is ismertette, hogy a bibliotéka az első és a második emeleten kap helyet. A városvezető kiemelte, hogy olyan bibliotékát terveznek, amely lényegében egy tudásközponttal ér fel, illetve maradéktalanul megfelel a mai kor követelményeinek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!