Fejlesztés

2023.11.20. 13:14

A temetőnél és a gátőrház felé aszfaltoznak Körösújfaluban

A Vidékfejlesztési Program keretében két külterületi utat újítanak fel Körösújfaluban – mondta Szabó Csaba polgármester.

Licska Balázs

További munkálatok várhatóak.

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

A fejlesztésre mintegy 80 millió forintot nyert a falu, de az önkormányzat is több millió forint saját erőt biztosít hozzá, hogy megvalósíthassák.

A közbeszerzési eljárás a napokban zárult le, és a képviselő-testület ülésén döntöttek is a kivitelezőről, amely négy hónapos határidővel vállalta a munkát. Ennek ellenére várhatóan nem csúsznak át jövőre a munkálatok, hanem még ebben az esztendőben elvégzik azokat.

Aszfaltoznak majd a Fő utca folytatását jelentő, a Körös-part, a gátőrház felé vezető úton; valamint a temetőhöz vezető szakaszokon, mind a közút, mind a Tó utca felől.

Szabó Csaba polgármester jelezte, hogy a rendbe tett Tó utca és a most megújuló, temető felé menő rész között kimarad majd egy 300-400 méteres rész. Ugyanis az belterületnek számít, és arra a pályázat során nem kaphattak támogatást. Nem mondanak le azonban ennek a felújításáról sem, a Magyar Falu Program keretében pályáznak a rendbe tételére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!