Üzemlátogatás

2023.10.26. 17:38

A Hirschmann csabai gyárában elmondták a gyerekeknek, miért fontos a nyelvismeret

Ellátogattak a Hirschmann Car Communication Kft. békéscsabai gyárába a minap az Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola továbbtanulás előtt álló tanulói a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Licska Balázs

A Hirschmann békéscsabai gyárába látogattak el az újkígyósi általános iskolások.

Fotó: Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola

Mint a kamara JóPálya – és a Tiéd? Facebook-oldalán írták, a Hirschmann békéscsabai egységében számos autómárkákhoz gyártanak alkatrészeket. Sőt, a látogatás során az is kiderült a diákok számára, hogy sokszor olyan modellekhez készülnek már elektronikai alkatrészek, amelyek még csak a tervezőasztalon léteznek, az utakon majd csak évek múlva futnak.

Ebben a gyárban sem csak fizikai munkát végző dolgozók ténykednek. Az iroda adja a hátteret, hogy minden gördülékenyen menjen. Ehhez egyebek mellett diszpozíciós munkatársak, munka- és tűzvédelmi, illetve pénzügyi szakemberek, mérnökök, logisztikusok, közgazdászok kellenek. Egy közös pontjuk van ezeknek a feladatoknak: az idegennyelv-ismeret. Ezért arra biztatták a fiatalokat a cégnél, hogy bármilyen szakmát is választanak, az idegennyelv-tanulásra fektessenek hangsúlyt.

Az üzemlátogatás során – amelyet a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósította meg a kamara – a mérnökök bemutatták, melyik gyártósoron mi történik, és kulisszatitkokat is elárultak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!