Húzóágazat

2023.09.27. 07:01

Plusz pénzt kapnak a várostól a nyomdaipari szakoktatók Békéscsabán

Továbbra is szerepet vállal a békéscsabai önkormányzat a nyomdaipari oktatók javadalmazásában – ismertette Szarvas Péter polgármester nemrég sajtótájékoztatón.

Licska Balázs

A nyomdaipar a húzóágazatok közé tartozik a városban

Fotó: Imre György/archív

Elmondta: a nyomdaipar a húzóágazatok közé tartozik a városban, és az elmúlt évek kihívása, a járvány vagy az infláció ellenére is jól teljesítenek akár a nagy, akár a kis cégek. A BSZC Szent-Györgyi Albert középiskolában működik a nyomdaipari tudás- és képzőközpont, korszerű gépeken tanulhatnak a fiatalok. A speciális berendezésekhez viszont felkészült oktatókra van szükség, akik plusz jövedelmét többen finanszírozzák, köztük az önkormányzat. A város egy éven át 2 millió forintot biztosít azért, hogy szakmailag kiváló oktatók képezzék a diákokat. 

Szente Béla önkormányzati képviselő a városi közgyűlés ülésén azt emelte ki, hogy sajátos támogatása ez az önkormányzatnak. Ez a kiegészítés elegendő ahhoz, hogy a vállalati szférában dolgozók bérszínvonalára felhozhassák az oktatók fizetését. Gregor László önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a város elkötelezett a nyomdaipari képzés mellett. Az elmúlt időszakban jelentősen nőtt a jelentkező tanulók száma, a támogatás révén pedig motiváltabbá váltak az oktatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!