Gazdálkodás

2023.09.27. 16:13

Hajrá Békéscsaba: jelentősen nőttek a város bevételei

Jelentősen nőttek a város bevételei – köszönhetően a takarékos gazdálkodásnak, a kormányzati támogatásnak és a plusz adóbevételeknek.

Licska Balázs

Varga Tamás alpolgármester és dr. Juhász István tanácsnok értékelt

Fotó: Licska Balázs

Jelentősen nőttek a város bevételei – köszönhetően a takarékos gazdálkodásnak, a kormányzati támogatásnak és a plusz adóbevételeknek –, így jut forrás olyan feladatokra is, amelyekre korábban a költségvetés odafigyelő tervezése miatt év elején nem tudtak pénzt szánni – ismertette Varga Tamás alpolgármester és dr. Juhász István tanácsnok a Hajrá Békéscsaba-frakció szerdai, csütörtöki közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján. 

Szánnak 100 millió forintot városüzemeltetésre, hogy megvalósulhasson az a gondosság, amire törekszenek Békéscsaba közterületein; 100 millió forintot a sportinfrastruktúra fejlesztésére, miután felmérték az állapotokat; illetve 100 millió forintot közvilágításra. De fejlesztik a háziorvosi rendelőket és az Árpád fürdőt; kapnak egyszeri 80-80 ezer forint béren kívüli juttatást az intézmények szakemberei; valamint a kulturális intézményeknek szintén biztosítanak plusz pénzt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!