Helikoptergyár

2023.07.14. 19:57

Családi napot tartott Gyulán az Airbus – galériával

Családi napot rendezett az Airbus Helicopters Hungary pénteken délután a cég gyulai helikopteralkatrész-gyárában.

Papp Gábor

Délután négy órakor érkezett egy H145M típusú helikopter, amely egyike annak a tizenhat helikopternek, amit az Airbus szállított a Magyar Honvédségnek.

Fotó: Bencsik Ádám 

Köszöntőjében Olivier Malherbe, az Airbus Helicopters Hungary ügyvezető igazgatója elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a programra családtagok is ellátogattak, ami mutatja, hogy munkatársaik hozzátartozóit is érdekli a tevékenység, ami a gyárban zajlik.

Emlékeztetett arra, hogy az Airbus gyulai gyárát egy évvel ezelőtt avatták fel, amivel teljesen új tevékenység kezdődött el a városban.

– Akkor még bizonytalan volt, hogy mit hoznak a következő hónapok, ugyanakkor az ember életében egyszer fordul elő, hogy egy ilyen kalandban részt vehet – fogalmazott az ügyvezető igazgató. – Egyúttal ez egy nagyszerű lehetőség, hogy egyesítsük tudásunkat, energiáinkat, motivációnkat arra, hogy közösen alakítsuk a térség jövőjét.

Mint kiemelte, a gyárban technikailag az egyik legbonyolultabb folyamaton dolgoznak.

– Dinamikus alkatrészeket gyártunk, amelyek lehetővé teszik, hogy a helikopterek felszálljanak, és lehetővé teszik a pilótáknak és az utasoknak, hogy repülhessenek. Éppen ezért is kiemelt figyelmet fordítunk termékeinkre. Munkatársaink annyi energiát, intelligenciát, akaratot és törődést adnak a termeléshez, hogy minden legyártott darabban a szívük és lelkük is benne van – fogalmazott.  Hangsúlyozta, büszkék arra, hogy részesei, úttörői a magyar légiipar megteremtésének.

Családtagok is ellátogattak a programra. Fotó: Bencsik Ádám

Kifejtette, a helikopter talán napjaink egyik legkiemelkedőbb eszköze, sokrétűségét és felhasználhatóságát nem pótolja semmi.

– Segíti az embereket, hogy elérhetetlennek tűnő helyekre jussanak el, gyorsaságával életeket menthetnek – sorolta, majd kiemelte, eltűnt emberek keresésében, az orvosi ellátásban, a települések védelmében, a tűzoltásban, a személyszállításban és a turizmusban egyaránt szerepük van a légi járműveknek.

Mint elmondta, a helikopter az a termék, amely leginkább megtestesíti az Airbus küldetését, ami nem más, mint úttörő szerepet betölteni a fenntartható légiipar biztonságos jövőjében. Az Airbus gyulai gyárával kapcsolatban kiemelte, a fejlődés lenyűgöző, de az a következő hónapokban még inkább felgyorsul majd.

Kiemelte, a programot a Magyar Honvédség támogatta. Az eseményen fellépett a Belencéres Néptáncegyüttes és volt nyereményjáték is. Délután négy órakor érkezett egy H145M típusú helikopter, amely egyike annak a tizenhat helikopternek, amit az Airbus szállított a Magyar Honvédségnek. Oláh Gábor őrnagy előadást tartott a pilóták mindennapjairól. Lehetőség nyílt a helikopter megtekintésére, kötetlen beszélgetésre a pilótákkal, illetve arcfestés, gyermeksarok és gyárlátogatás egyaránt várta a megjelenteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!