Óriáscég

2022.10.07. 09:44

Gyulán, az Airbusnál járt az iparkamara elnöksége

A gyulai Airbus gyárban tett látogatást a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége a napokban. A csoportot Olivier Malherbe, a cég vezérigazgatója köszöntötte, majd Pankucsi András termelési igazgató vezette körbe – tájékoztatott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Körbejárták az üzemet az elnökség tagjai

Forrás: BMKIK

Az Airbus a gyulaival együtt immár négy országban tart fenn termelőüzemet, Magyarország mellett Németországban, Franciaországban és Mexikóban. A gyárat vegyesvállalati formában üzemelteti az Airbus Helicopters Hungary Kft. és a magyar állami tulajdonú Nemzeti Légiipari Projekt Kft. Mint a BMKIK elnöksége a bejáráson megtudta, az üzem épületei magyar állami tulajdonban vannak, azokat bérleti szerződés keretében használja a cég.

A gyár létesítéséről 2018-ban született megállapodás, 2020 júliusában pedig megtörtént a cégalapítás. Még ebben az évben elindult az építkezés, amely idén nyáron ért véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!