Fejlesztések

2022.09.16. 12:34

Teljesen megújult a Tó utca Körösújfaluban

Komoly fejlesztéseket valósítottak meg az elmúlt időszakban Körösújfaluban a Magyar Falu Program keretében benyújtott sikeres pályázatok eredményeként – ismertette Szabó Csaba polgármester.

L. B.

A Magyar Falu Program keretében újult meg a Tó utca teljes szakasza, mondta Szabó Csaba polgármester

Fotó: A szerző felvétele

A város vezetője elmondta, hogy aszfaltutat építettek a Zrínyi utca 250 méteres, Kossuth és Rákóczi utcák közötti, eddig csak földutas részén, a beruházásra tavaly 30,6 millió forintot nyertek el. Idén 20,7 millió forintot kaptak felújításra, amelyből a Tó utca teljes, mintegy 440 méteres hosszán, a vasúti átjárótól a temetőhöz vezető szakaszig rendbe tették a leromlott állapotban lévő burkolatot.

Kültéri közösségi létesítményre idén 5 millió forintos támogatáshoz jutottak, a forrásból egy 15x8 méteres rendezvénysátrat szereztek be, amelyet be is vetettek már a pár héttel ezelőtt megtartott falunapon. 

Hangsúlyozta, hogy a sátornak más programok idején is hasznát veszik majd. A polgármesteri hivatal korszerűsítésére is nyertek tavaly 30 millió forintot, a számos területet érintő munkálatok szintén nemrég értek véget, illetve vadonatúj bútorokat ugyancsak vásároltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!