Magyar Falu Program

2022.09.06. 07:37

Halad az útfelújítás több medgyesegyházi utcában

Medgyesegyháza sikerrel pályázott a Magyar Falu Programon és több mint 44 millió 800 ezer forintot nyert útfelújításra.

N. Sz.

Kraller József és Plavecz Géza ügyvezető írta alá a szerződést

Kraller József kiemelte, a pozitív elbíráláshoz Erdős Norbert országgyűlési képviselő megkülönböztetett figyelme és közbenjárása is kellett. A polgármester hozzátette, hogy a pályázati forrásból már kijavították a Jókai és a Sport utca rossz állapotú útburkolatát a Deák-Damjanich utca kereszteződésében, a Damjanich utcát érintő szakaszon mindkét irányban felújítják a sárrázókat. 

– A Sport utcában a mozaikosan összetört és felhámlott kopóréteg marását követően kiegyenlítő réteget és kopót terítettek fel több mint 260 méter hosszan. A Jókai utcában a felső kopóréteget teljes szélességben és hosszon felmarták, majd öt centiméter vastag, három méter széles kopóréteget terítettek le csaknem 500 méternyi szakaszon. A Damjanich utcán a burkolat jelenleg szilárd, ennek kátyúzását hamarosan melegaszfalttal végzik el, a felület kap egy réteg kopót is, valamivel több mint 56 méteren – részletezte Kraller József, kiemelve, hogy az útfelújítási munkálatokat mezőberényi kivitelező cég végzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!