Magyar Falu Program

2022.09.11. 07:49

Felújítják a mezőgyáni ifjúsági házat

Az Árpád utcai épületet eredetileg szolgálati lakásnak vásárolták meg, de úgy döntöttek, hogy közösségi teret alakítanak ki belőle a fiatalok számára.

L. B.

Kovács László református lelkész elmondta, a Magyar Falu Program adott lehetőséget a beruházásra

Fotó: L. B.

Hamarosan véget érnek a munkálatok az ifjúsági háznál – ismertette Kovács László református lelkész, hozzátéve, hogy a beruházásra, azaz közösségi tér fejlesztésére több millió forintot nyert a Magyar Falu Program részeként a Mezőgyáni Református Missziói Egyházközség.

Az Árpád utcai épületet eredetileg szolgálati lakásnak vásárolták meg, ám úgy döntöttek, hogy a fiatalok számára közösségi teret alakítanak ki belőle. Az épületnek két része van: az egyik szálláshelyként szolgálhat a jövőben, ezt immár be is bútorozták, a másik pedig arra ad lehetőséget, hogy ott az ifjúságnak hetente bibliaórákat tartsanak, szeretnének ilyen foglalkozást is beindítani.

Az épületben kicserélték a régi nyílászárókat, javították a falakat, fürdőszobát újítottak fel, és egy továbbit alakítottak ki. Emellett érdekesség, hogy egy fiataloknak való tankonyha ugyancsak helyet kapott az épületben, ahol az egyszerűbb ételek elkészítésével megismertethetik az ifjúságot.

Kovács László református lelkész hozzátette, szeretnék a jövőben az épületet kívülről is rendbe tenni a belső megújítását követően, illetve az udvaron egy filagóriát építenének, amely szintén összejöveteleknek adhatna helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!