hirdetés

2021.03.11. 09:32

Budapesti kiadó raktárak és a hatékony tárolás

A megfelelő méretű raktárkészlet a kereskedelmi vállalkozások számára gyakorlatilag elengedhetetlen. A termékskála naprakészen tartása és azonnali elérhetősége mind az eladó, mind a vevő számára alapvető szempont. Egy üzlethelyiség – méretéből fakadóan – nem mindig elegendő ehhez, ilyenkor érdemes kiadó raktárak után nézni.

PR cikk

A nagyobb raktárépületek nem csak az árukészletek tárolására lehetnek alkalmasak

 

A főváros bővelkedik a kiadó raktárhelyiségekben

Budapest, a kereskedelmi központ

A fővárosban mindig is érdemes volt vállalkozni és nincs ez másként manapság sem. A legkülönbözőbb profilú cégek találják meg itt számításaikat, a kereskedelemmel foglalkozókra pedig ez hatványozottan igaz. Mint az ország fővárosa, Budapest egyfajta kereskedelmi központként is funkcionál. Számos multinacionális cég rendelkezik itt telephellyel, a város pedig napi szinten is óriási áruforgalmat bonyolít. A népszerűségének megfelelően számos kiadó üzlethelyiség és raktár található itt, mely csak arra vár, hogy a vállalkozásuk beléjük költözzenek.

Hiába azonban a bőséges kínálat, fontos, hogy pontosan tudjuk mire is van szükségünk, ha üzlethelyiséget keresünk. Az egyik legfőbb szempont, hogy vállalkozásunknak szüksége van-e extra térre, ahol a termékei raktározását megoldhatja. És bár természetesen nem minden esetben szükséges a kiadó raktárak budapesti kínálatát böngésznünk, ám ha komolyan gondoljuk a kereskedelmet, a rendelkezésre álló raktárkészlet alapkövetelmény.

Méret, elhelyezkedés, logisztika

A kiadó raktárak Budapesten sem szűkölködnek az opciókban, számos kisebb-nagyobb helyiséget találhatunk az erre szakosodott portálokon. A méret kérdését elsősorban az árukészletünk nagysága dönti el. Ha kevesebb, vagy kisebb méretű áruval rendelkezünk, elegendő lehet egy kisebb, akár egy üzlethelyiséghez tartozó raktár is. Ugyanakkor egy nagyobb volumenű vállalkozás nagyobb raktárt kíván.

A raktár elhelyezkedése az áru mozgatásának szempontjából fontos. Erre nyilván a legideálisabb a már említett, üzlethelyiséghez tartozó raktár. Ám ha ez nem megoldható, akkor is fontos, hogy a helyiség jól megközelíthető legyen és akár teherforgalom lebonyolítására is alkalmas. Az elérhető kiadó budapesti raktárak többsége ennek a kritériumnak megfelel, hiszen ezeket az épületeket a legtöbb esetben már eleve ilyen céllal húzták fel, így a logisztikai megfontolások is érvényesülnek.

A nagyobb raktárépületek nem csak az árukészletek tárolására lehetnek alkalmasak

Raktárak nem csak tárolásra

Sokszor elfelejtjük, hogy egy raktárhelyiség alapvetően nem csak tárolásra lehet alkalmas, ehhez azonban kicsit kénytelenek vagyunk elvonatkoztatni ettől az alapfunkciótól. Egy vállalkozás folyamatosan fejlődik, bővül és a kereskedelem mellé idővel akár begyűrűzhet a termékek gyártása is, ezzel kiiktatva egy közte beszállítót az egyenletből.

A raktárak másik szerepe pedig itt jöhet be a képbe, hiszen – ha kialakítása megfelelő – gazdaságos opciót jelenthetnek gyártósorok telepítésére, gyártásra, kivitelezésre, vagy akár különböző szakmunkákra, szerviz feladatokra is. Az ilyen jellegű munkák nagy szabad területet igényelnek, mindezt mégis olcsón. Épp ezért lehet ideális megoldás egy kiadó raktár keresése akkor, ha ilyen profilban gondolkozunk. Ám ha „simán” csak áruinkat szeretnénk biztonságban, és rendezetten tárolni, akkor is remek alternatíva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!