fejlesztés

2020.09.09. 11:21

Termelői piacteret alakítottak ki Kaszaperen

Véget ért a termelői piactér építése Kaszaperen – mondta el Kun László. A polgármester hozzátette, a pályázatot a település önkormányzata a megyei önkormányzattal közösen, konzorciumi formában valósította meg európai uniós támogatás felhasználásával.

N. Sz.

Megtudtuk, a piacteret a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatásból, csaknem 43 millió forint felhasználásával alakították ki.

A termelői piac konzorciumi formában valósult meg /beküldött fotók/

A polgármester tájékoztatása szerint a beruházás részeként megépült a termelői piac Szent Gellért téri épülete, amely európai színvonalú, fedett és nyolc árusítóhellyel rendelkezik. Kun László elmondta, a terület térkövezésével számos parkoló és mozgássérült-parkoló is helyet kapott a közelben, az energiatakarékosság jegyében pedig az építményen 3 kW-os napelemrendszer működik.

Kun László kiemelte, a piactér létesülésével nőhet a helyben maradó jövedelem és javul a helyi vállalkozások működési környezete.

Hozzátette, könnyebben megőrizhetőek a munkahelyek, sőt erősödhet a fogyasztói bizalom és a város-vidék együttmű­ködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!